در دو روز شنبه و یک شنبه 17 و 18 بهمن ماه
توسط دکتر سید حسین حسینی، عضو هیئت علمی گروه فلسفه دین پژوهشگاه علوم انسانی و رئیس گروه روش شناسی علوم انسانی اسلامی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی
برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی، گروه روش شناسي علوم انساني اسلامي شوراي بررسي متون و كتب علوم انساني پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، دوره آموزشي «كارگاه پژوهشي متد نقدكتاب در حوزۀ علوم انساني» را برگزار کرد.
از آنجا كه فرآيند نقد و برسي كتب علمي و تأليفي حوزه علوم انساني آنچنان كه بايد مورد توجه جامعه علمي قرار نگرفته سلسله كارگاه هاي متد نقد در صدد ارائه شيوه ها و روش هاي نظام مند علمي در جهت ترويج جريان نقد كتب تخصصي علوم انساني است تا به اين سبب علاوه بر تاكيد بر نقاط قوت و اصلاح كاستي هاي كتب تاليفي اين حوزه، زمينه هاي نظريه پردازي علمي نيز فراهم گرديده و به تدريج تحول در ساختار علوم انساني در مسير شايسته خود قرار گرفت.
چگونه میتوانیم در حوزه علوم انسانی اثر علمی و تالیفی را به شیوهای روشمند و علمی نقد کنیم؟ امروزه جایگاه و اهمیت نقد درست و عالمانه، به ویژه آنجا که متوجه ارکان مهم و زیربنایی علمی جامعه باشد، اهمیتی مضاعف دارد. با وجود این علمی نبودن نقدها، ژورنالیستی بودن، نداشتن روش، ساختار و اصول علمی مشخص و پرداختن به ایرادهای حاشیهای در حوزه نقد علوم انسانی، آسیب جدی به علوم انسانی وارده کرده است. نقد روشمند و مواجهه انتقادی با نظریات علمی رمز تحول در تولید علم است و ترویج فرهنگ و متد نقد در حوزه علوم انسانی نیاز جدی مراکز فعال در زمینه علوم انسانی است. تا نقد علمی نباشد ضعف و کاستیهای علمی برطرف نخواهد شد.
شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی قدیمی ترین نهاد حرفهای و تخصصی، تجارب علمی خود را در کارگاه متد نقد کتاب به علاقمندان و متخصصان علوم انسانی ارائه میکند. محتواي دوره و اهم سرفصلهاي مطالب دوره:
- تحليل و تعريف مفهوم و مؤلفه هاي نقد
- تحليل ساختار نقد علمي در حوزه علوم انساني
- تحليل ابعاد شكلي و محتوايي امتيازات و كاستي هاي يك اثر علمي
- نحوه تنظيم مقاله پژوهشي نقد
- تمرين و آزمون هاي گروهي
مدت زمان دوره : 10 ساعت (2 جلسه 5 ساعته)
ساعت برگزاري : 8-13
روز برگزاري : شنبه و يكشنبه
تاريخ برگزاري دوره : 17 و 18 بهمن ماه 94
به شركت كنندگان گواهي نامه علمي و رسمي شركت در دوره آموزشي ارائه شد. اين گواهي نامه قابل ترجمه و مورد تاييد وزارت علوم, تحقيقات و فناوري مي باشد.